Spero Etiam

Aktuellt

Min novell Vårt ord för motstånd kom med i en novellantologi! Den handlar om en ung kvinna som var ihop med en svensk gubbe som hämtade henne från Thailand, men nu har han dött i Corona. Här i Sverige kan hon säga vad hon tycker och hon drar till sig andra som vågar protestera. De sprider protest mot orättvisor och mot all falsk information. Men under tiden har de extremhögra vunnit valet och de vill bli av med invandrare. Novellen visar hur världspolitiska utspel motiverar människors agerande.

Mars 2020 kom jag ut med min första roman: Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass. Du hittar båda hos det vänsterprogressiva bokförlaget Multatuli Förlag.

Vem är det som bestämmer egentligen? Vet vi vem som bestämmer? För Love Gotthart, före detta clown, är det självklart. Läroplanen för förskoleklass är ledstjärnan och rättesnöret när han påbörjar arbetet i sin första klass. Han upptäcker efter ett tag att inte alla håller med om det. På den inskränkta arbetsplatsen jobbar man som man alltid gjort, läroplan eller inte, här ska pysslas och lekas fritt. Gotthart dras in i en trångsynt värld som styrs av stelnade hierarkier, rädda ledare och föräldrar som alltid har rätt.  

En satir om skolans värld och om att inte passa in.