Spero Etiam

Hallo! Wil jij ook een fijnere wereld? Help je mee dan?

Hier op deze website heb ik allemaal teksten verzameld over hoe de wereld beter zou kunnen worden. In bijna alles kom je iets tegen over “rechtaardigheid”. Wie wil er niet een rechtvaardige wereld?

Als we allemaal minder aan ons zelf denken en als we niet steeds zorgen dat alles hetzelfde blijft, dan zou de wereld veel beter kunnen worden.

Hoe dan? Toch niet door een oorlog te beginnen of een revolutie? Nee, door ideeën te verspreiden over wat rechtvaardig is. En door met elkaar te praten over wat rechtvaardig is. Want niemand is slecht van zichzelf. Maar iedereen heeft slechte kanten, iedereen is wel eens egoïstisch en iedereen houdt dingen tegen uit angst zelf iets kwijt te raken.

Op deze website verzamel ik ideeën over wat rechtvaardig is, maar vooral teksten die inspireren. Spreekt het je aan? Verspreid dan graag het webadres of de teksten met verwijzing naar deze website. Vind je dat het beter kan? Reageer dan graag! Want rechtvaardigheid is altijd een afweging van belangen en dus het resultaat van een dialoog. Rechtvaardigheid, daar moet je over nadenken!

Voor ouders en tieners is er een "senior-site": klik linksboven! Uiteindelijk hoop ik dat er rechts allemaal taalvlaggen komen, zodat mensen in allerlei talen kunnen lezen over Spero Etiam en vooral over rechtvaardigheid!